Objavljeno: 31.8.2004

GFI nadzira izmenljive pomnilniške enote

Podjetje GFI je predstavilo nov programski paket, s katerim je mogoče centralno določiti omejitve za uporabo izmenljivih pomnilniških naprav, kot so pomnilniški ključi USB in prenosni diski. GFI LANguard Portable Storage Control (PSC) omogoča upraviteljem, da za vsakega uporabnika določijo dovoljenje za dostop, branje in pisanje podatkov na izmenljivih pomnilniških enotah, kar lahko bistveno pripomore k varnosti v računalniških omrežij.

Kljub temu, da podjetja danes veliko vlagajo v varnost delovanja računalniških sistemov, so prenosne naprave še vedno velik vir varnostnih težav, stranska vrata za viruse, vdore, pa tudi krajo podatkov. Uporabnik lahko na preprostem USB ključu danes iz podjetja odnese tudi več GB podatkov, brez da bi to odgovorni opazili.

GFI PSC uporablja poseben nadzorni program (agent), ki se namesti na vsak računalnik v omrežju, za uporabnika pa je neviden. Upraviteljem pa sporoča prisotnost novih pomnilniških naprav. Uporabnik dobi dostop do teh, le če je to eksplicitno dovoljeno, podatki o uporabniških pravicah pa se hranijo v aktivnem imeniku (AD). GFI PSC zna enake omejitve uporabiti tudi na vgrajene pomnilniške enote, kot so disketne enote in zapisovalnik CD oziroma DVD. GFI PSC stane 300 dolarjev za omrežja z 25 uporabniki in 500 dolarjev za 100 računalnikov.

http://www.gfi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji