Objavljeno: 6.5.2004

GFI Network Security Scanner 5

Podjetje GFI Software je objavilo novo različico programa za analizo varnostnih nastavitev in iskanje varnostnih lukenj v omrežnih delovnih postajah in strežnikih. Program GFI Network Security Scanner 5 ima povsem nov uporabniški vmesnik, ki olajšuje identifikacijo najdenih težav in ugotovitev pravega postopka za sanacijo. Avtorji so povsem na novo pripravili podsistem za poročanje, ki nudi več nivojev poročil, s katerimi je mogoče iz omrežja priti do podrobnosti na samem računalniku. Poročila je mogoče izvoziti tudi v obliko XML in jih uvoziti v druge programe ali podatkovne zbirke za kasnejšo analizo.

Paket omogoča učinkovito pregledovanje omrežnih računalnikov in strežnikov ter samodejno nameščanje popravkov brez intervencije upraviteljev. Program zna tesno sodelovati z Microsoftovim sistemom Software Update Service (SUS), kjer lahko spremlja, ali SUS deluje pravilno, opraviti pa zna še nekaj stvari, ki jih Microsoftovo orodje ne zna, kot je nameščanje popravkov za paket MS Office in druge specifične programske pakete drugih proizvajalcev. Program lahko tudi nadomesti SUS za okolja Windows NT/2000/2003/XP ter strežnike Exchange, SQL Server in ISA Server.

Poleg varnostnih lukenj ugotovlejnih prek osvežitev programa, lahko upravitelji prek skrpitnega jezika na osnovi VBscipta vpišejo svoje varnostne definicije in akcije, ki jih mora program izvesti, da jih odpravi. Nova različica prinaša tudi bistveno izboljšano podporo za analizo varnostnih lukenj v sistemih Unix in Linux, kar je dobrodošlo v heterogenih okoljih.

http://www.gfi.com/lannetscan

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji