Objavljeno: 6.7.2006

Gliffy - spletni klon Visia

V množici spletnih programov, ki skušajo oponašati ali nadomestiti priljubljene pisarniške programe, se je znašel tudi Gliffy, spletna alternativa Microsoftovemu programu za diagrame Visio. Gliffy je v osnovi brezplačna spletna storitev, ki deluje v spletnem brskalniku in omogoča izdelavo različnih diagramov, kot so diagrami poteka, omrežni diagrami in tlorisi prostorov.

Diagrame lahko spremenimo v bitne slike in jih objavimo v spletu, avtorji pa nudijo tudi možnost hrambe zapisov na spletnem svojem spletnem strežniku. Podatke v diagramih lahko tudi souporabljamo z drugimi uporabniki, ki so prijavljeni na sistem. Žal Gliffy za zdaj še ne podpira uvoza in izvoza datotek v Visio zapisu, prav tako pa ne številnih naprednih funkcij.

Toda avtorji načrtujejo poleg osnovne različice, ki je brezplačna, tudi plačljivo različico, ki bo podpirala naprednejše funkcije, ki pa jih za zdaj še niso omenili. Poznavalci že namigujejo, da utegne Gliffy postati zanimiva tarča za Google, ki je pred nekaj meseci kupil podoben projekt za urejanje besedil z imenom Writely, nedavno pa so predstavili tudi svojo spletno preglednico Google Spreadsheets.

http://www.gliffy.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji