Objavljeno: 23.9.2002

Globalna podpora Linuxu

IBM se je odločil za podporo operacijskemu sistemu Red Hat Linux Advance Server na celotno serijo strežnikov eServer. S to potezo se je IBM odločil za večletno partnerstvo z vodilnim distributerjem Linuxa, družbo Red Hat. Glavna naloga obeh partnerjev je popularizacija izdelka Advance Server, stranke, ki se odločajo za Linux, pa bodo imele na ta način precej boljšo podporo. Kupci se bodo namreč sami odločili, kdo bo njihov primarni dobavitelj in vzdrževalec Linuxove programske opreme - IBM ali Red Hat, obe družbi pa bosta ponujali skupno tehnično podporo.

Prednost povezave med IBM-om in Red Hatom poudarjajo tudi Gartnerjevi analitiki. V preteklosti je bila ponudba Linuxa namreč precej razdrobljena, z močno IBM-ovo podporo pa je Red Hat še enkrat dokazal, da je pri Linuxu številka ena v svetu. Partnerstvo ugodno ocenjujejo tudi pri IDC-ju in ga označujejo za pomemben evolucijski korak v odnosih med obema podjetjema. Zaenkrat je še malce nejasnosti, kaj bo močna podpora Red Hatu pomenila za ostale IBM-ove povezave z distributerji Linuxa, kot je na primer nemški SuSE Linux.

Odslej bodo strokovnjaki iz IBM-a in podjetja Red Hat skupaj razvijali Advance Server, ki naj bi ga IBM v prihodnje vgrajeval tudi v družine izdelkov DB2 in WebSphere. Sicer pa Advance Server ponuja robusten operacijski sistem s precejšnjimi izboljšavami v primerjavi s prejšnjimi Linuxovimi različicami, saj vključuje podporo za do osem procesorjev. Združljiv je z vodilnimi proizvajalci programske (BEA, CA, Veritas) in strojne opreme (poleg IBM-a tudi Dell in HP). Cene za Red Hat Linux Advanced Server se gibljejo od 800 do 2500 dolarjev. Zanimivo je, da je so pri razvoju izdelka Advanced Server poleg zagovornikov odprte kode sodelovali tudi predstavniki podjetij Dell in Oracle.

http://www.ibm.com

http://www.redhat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji