Objavljeno: 5.10.2023 05:00

Gmail dobiva emotikone

Zares smo jih kot odzive na objave spoznali na družbenih omrežjih, sčasoma so se prikradli tudi v mobilna sporočila, sedaj pa jih dobiva celo Gmail. Google je sporočil, da se bo možno na sporočila v Gmailu odzvati z emotikoni. A te bodo v pravem pomenu videli le uporabniki Gmaila.

Elektronska pošta je že res star standard, ki se do danes ni bistveno spremenil. Google ga ne misli spreminjati, zato bodo odzivi z emotikoni izvedeni v okviru standarda. To bo v praksi pomenilo, da bo takšen odziv v resnici poslan kot običajno elektronsko sporočilo. Uporabnikom Gmaila ga bo odjemalec prikazal kot reakcijo na sporočilo, uporabniki vseh drugih odjemalcev pa bodo videli novo sporočilo kot odgovor, ki bo imelo en sam emotikon.

Da to ne bi bilo preveč čudno, bo Google uvedel nekaj omejitev. Na tak način se ne bo možno odzivati v poslovnih ali šolskih računih. Prav tako funkcija ne bo na voljo v skupinskih elektronskih sporočilih, v sporočilih z več kot 20 prejemniki, šifriranih sporočili, sporočilih z drugačnim naslovom za odgovor (reply-to) in če smo v skriti kopiji (bcc).

Google

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji