Objavljeno: 1.9.2010

Gmail ima prednostni predal

Poleg številnih nespornih prednosti, ki jih ima elektronska pošta pred drugimi oblikami komunikacije, uporabnikom greni življenje tudi z nekaterimi nevšečnostmi, med katerimi je vse bolj pogosto poplavljanje poštnih predalov z veliko količino pošte.

Zato se je Google odločil, da v svoji poštni rešitvi Gmail poskusno ponudi poseben prednostni predal, v katerega samodejno razvršča pošto, za katero meni, da je pomembnejša od ostale.

Rešitev nekoliko spominja na filtriranje neželene pošte, le da deluje ravno obratno: najpomembnejšo neprebrano pošto razvršča v poseben predal s samodejnim učenjem na osnovi različnih parametrov. V njem najdemo v posebnih razdelkih še pošto, označeno z zvezdicami, in vso ostalo pošto.

Med drugim za prepoznavo najpomembnejših sporočil upošteva pogosto uporabljene naslove ter sporočila, ki jih odpiramo in na katera odgovarjamo.

Seveda so uporabnikom še vedno na voljo ročna orodja, s katerimi lahko razvrščajo pošto, kot sta označevanje z zvezdicami in filtri, hkrati pa lahko tudi ročno popravljajo morebitne Gmailove napake pri samodejnem razvrščanju pošte v prednostni predal.

www.gmail.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji