Objavljeno: 21.3.2009

Gmail širi nabor funkcij

Google je nedavno svojemu spletnemu poštnemu servisu Gmail dodal nove zanimive funkcije, ki omogočajo boljšo in lažjo uporabo storitve. Zanimiv je dodatek Send Undo, ki omogoča, da v roku petih sekund po odpošiljanju pošte prekličemo akcijo. Po ocenah razvijalcev oddelka Gmail Labs je pet sekund običajno dovolj, da se spomnimo morebitne napake, pozabljenega dela besedila ali pa se celo premislimo in bi sporočilo najraje preklicali. Odslej je dovolj, da to možnost vključimo v sekciji Gmail Labs in vsako sporočilo bo šlo na pot k naslovniku šele po preteku "časa za premislek".

Google je tudi razširil zmožnosti upodobitve večpredstavnih vsebin v elektronskih sporočilih. Odslej lahko izberemo, da v sporočilih, ki vsebujejo spletne povezave na storitve YouTube, Picasa Web Album, Flick ali Yelp, večpredstavne vsebine odjemalec prikaže kot vgradne elemente z možnostjo predogleda neposredno iz sporočila. Dovolj je, da vpišemo spletno povezavo, ki jo bo Gmail nato ustrezno grafično spremenil v predoglede.

Google je na ta način za Gmail razvil že več kot 40 dodatkov, ki so dostopni prek zavihka Gmail Labs, v načrtu pa imajo še kup drugih razširitev, zlasti zmožnosti lažjih in hitrejših pregledov različnih tipov vsebin. Za Google je ta korak pomemben tudi zato, da lahko uporabnikom na mobilnih telefonih omogoči ogled vsebin, tudi če na svojih napravah nimajo ustreznega programa za dekodiranje priponk ali kodeke za prikaz spletnih vsebin.

http://www.gmail.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji