Objavljeno: 21.9.2007

Gnome 2.20 je tu

Ob 10. obletnici projekta ja izšla nova različica prostega namiznega okolja GNOME, ki ga kot privzetega uporabljajo številne distribucije Linuxa, med drugim tudi najbolj priljubljeni Ubuntu Linux.

Na voljo so številne novosti, npr, možnost hitrega iskanja s pomočjo tehnologije Beagle kar v oknu za odpiranje datotek in prenovljen uporabniški vmesnik pregledovalnika slik, ki omogoča lažje delo z več slikami.

Nekaj izboljšav je prisotnih tudi na področju upravljanja z energijo in šifriranja, pregledovalnik dokumentov Evince je hitrejši in omogoča izpolnjevanje obrazcev, predvajalnik Totem pa nam pomaga najti manjkajoče kodeke.

Poštni odjemalec Evolution nas opozori na morebiti pozabljeno priponko, če med pisanjem zasledi ključne besede s korenom besede priponka (attachment), omogoča izdelavo varnostnih kopij pošte in nastavitev, v pultu pa nas obvešča o novi pošti.

Urejevalnik opomb Tomboy odslej omogoča sinhronizacijo med več računalniki z uporabo protokolov WebDav in SSH, razvijalci pa so z združevanjem zamanjšali število nastavitvenih orodij.

http://www.gnome.org/

http://www.gnome.org/start/2.20/notes/en/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji