Objavljeno: 29.8.2024 14:30 | Teme: google, chrome

Google Chrome uvaja vizualno iskanje

Google je posodobil spletni brskalnik Chrome, da zdaj omogoča novo funkcionalnost, ki močno izboljšuje uporabniško izkušnjo pri iskanju informacij na spletnih straneh. 

Z novo funkcijo, ki jo omogoča integracija z Google Lens, lahko uporabniki zdaj izvajamo vizualna iskanja po spletnih straneh z uporabo preproste bližnjice na tipkovnici CTRL + F (ali Command + F na računalnikih Mac). Priljubljena bližnjica, ki je že desetletja sestavni del iskanja besedila na strani, je bila posodobljena tako, da vključuje možnost iskanja vizualnih elementov. Ko pritisnemo bližnjico na tipkovnici, se sedaj poleg običajnega iskalnega polja pojavi gumb za Google Lens. Klik na ta gumb nam omogoča, da označimo katerikoli del spletne strani, na primer sliko, grafiko ali besedilo, in ga poiščemo na Googlu. Rezultati iskanja se nato prikažejo v stranskem podoknu, kar omogoča hiter dostop do dodatnih informacij.

Pripomoček Google Lens je že prej omogočal vizualno iskanje na mobilnih napravah z Androidom, zdaj pa je ta funkcionalnost v okviru posodobitve Google Chrome 127 na voljo tudi za uporabnike na namiznih računalnikih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji