Objavljeno: 13.5.2006

Google Desktop 4 in druge novosti

Google je na letnem dogodku za predstavnike medije predstavil štiri novosti, ki dopolnjujejo že tako bogat nabor programov in spletnih storitev. Prva je četrta različica namiznega pripomočka Google Desktop, ki zdaj omogoča uporabo mini aplikacij Google Gadgets brez potrebe, da bi nalagali programe ali poganjali spletni brskalnik. Nova različica je tudi tesneje povezana z drugimi programi, ki jih nudi Google, kot je na primer novi program Google Calendar. Program zna sinhronizirati namizje tudi z drugimi računalniki, tako da ima uporabnik vselej ažurno stanje nastavitev, tudi če uporablja različne računalnike. S programom je tudi lažje pripraviti in prilagoditi začetno stran portala.

Naslednja zanimiva novost je Google Notebook, program namenjen pisanju beležk in zbiranju informacij, na katere naletimo pri rabi spleta. V Notebook lahko tako preprosto shranimo opombe skupaj s povezavami pri iskanju v iskalniku, kopiramo dele besedila ali slike in jih hranimo v ločenih beležkah, ki ostajajo na zaslonu. Tu lahko informacije ideksiramo, razporejamo in razpošiljamo po elektronski pošti drugim. Program bo za delovanje zahteval dodatek za brskalnik in uporabniški račun pri Googlu.

Novost je tudi Google Trends, ki pri iskanju izrazov uporabniku nudi grafični prikaz števila iskanj na izbrano temo, kot tudi geografsko in jezikovno razporeditev dosedanjih iskanj. Prikazani je tudi časovno gibanje dostopov oziroma iskanj podatkov, kar bo všeč zlasti ljudem, ki se ukvarjajo s trženjem. Google Co-op pa omogoča sodelovanje pri rangiranju spletnih strani. Prostovoljci lahko tako pomagajo označevati spletne strani na določeno temo in s tem prispevajo k bolj natančnim zadetkom.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji