Objavljeno: 22.10.2013 01:00

Google Maps Engine Pro

Google je mnenja, da je v poslovni kartografiji še precej neizkoriščenih priložnosti, zato so podjetjem in podjetnikom ponudili novo spletno storitev Google Maps Engine Pro. V okviru nove plačljive storitve, ki bo stala 5 dolarjev na mesec ali 50 dolarjev na leto, lahko uporabniki v spletni zemljevid uvozijo lastne podatke, ki imajo zanje poslovno vrednost. To so lahko podatki (naslovi) kupcev, cene izdelkov, pokritost posamezne regije ali kaj tretjega.

Storitev lahko ustvari zaznamke na lokaciji ali regiji na osnovi podanih podatkov, dodajamo lahko komentarje in določamo meje opazovanih območij. Uporabniki lahko uvožene podatke urejajo v tabelarični obliki, dodajajo nove stolpce in posredujejo poslovne zemljevide drugim uporabnikom. Za zdaj je omejitev postavljena na 10 slojev in 2.000 vrstic pri posameznem uvozu. Nekoliko kasneje pride tudi orodje za poslovno planiranje poti.

Poslovna plat se kaže tudi v tem, da je v spletno storitev možno migrirati podatke iz drugih poslovnih rešitev. Sprva so poskrbeli za orodja, ki omogočajo prenos podatkov iz poslovnih informacijskih sistemov družb SAP in ESRI (ArcGIS). Google je pripravil posebno mobilno različico zemljevida za platformo Android, v pripravi pa je tudi ekvivalent za Apple iOS. 

oaQSDjvlCvw#t=82

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji