Objavljeno: 31.5.2019 11:00

Google Maps po novem z lokacijami radarjev in možnostjo prijave nesreče/radarja/zastoja

Google v svojo priljubljeno, četudi še vedno dokaj omejeno, aplikacijo Zemljevidi dodaja prikaz cestnih radarjev in možnost prijave nesreče/radarja/zastoja. Kar so si izposodili iz izraelske aplikacije Waze, ki so jo kupili pred časom.

V kar nekaj evropskih državah (med njimi ni Slovenije, je pa, denimo Hrvaška) bo na voljo tudi prikaz trenutne omejitve hitrosti na cesti (kar imajo »resne« navigacije že od nekdaj) in zvočno obveščanje o tem, da se približujemo radarju.

Prikaz radarjev (vsaj pri nas) je sicer očitno omejen le na podatke, ki jih prispevajo sami uporabniki, zato iz prikaza občasno izginejo tudi radarji, ki so na avtocestah postavljeno trajno, že leta. Za zvokovno obveščanje je sicer pri nas zelo priljubljena aplikacija AMZS.

Mimogrede, v nekaterih evropskih državah novosti ni in je sploh ne bo, ker je tovrstno obveščanje šoferjev zakonsko prepovedano. V Franciji denimo, ima policija pravico pregledati telefon voznika in če na njem najde aplikacijo, ki obvešča o radarjih, celo pravico zapleniti vozilo!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji