Objavljeno: 22.9.2012

Google Maps za iOS6 že nared?

Po tem, ko je Apple zaradi neštetih napak doživel pravi poraz z najnovejšim zemljevidom za še sveži operacijski sistem iOS6, mu morda Google prihaja v pomoč. Sodeč po nekaterih informacijah naj bi bil Google Maps za iOS6 že pripravljen in čaka le na odobritev družbe Apple za objavo v spletni trgovini App Store.

Apple sicer napake priznava, a vztrajno trdi, da je Apple Maps korak v pravo smer in da bo s časom kvaliteta zemljevidov izboljšana. Toda število napak, umerjanje in natančnost sta danes resnično daleč od tega, kar smo vajeni v sodobnih mobilnih napravah. Po mnenju nekaterih pa Apple družbi Google ne bo dal dovoljenja za Google Maps, ker ta podvaja funkcionalnost, ki je že v sistemu. To najbrž ne bo čisto saj je Apple že doslej omogoča alternativne navigacijske programe za iOS, tovrstna poteza pa bi zagotovo sprožila preiskavo o morebitnem monopolnem ravnanju.

Med čakanjem na rezultate tega dvoboja pa si poglejte še nekaj cvetk oziroma napak v Apple Maps, ki so postale že kultno zbiranje s strani uporabnikom po celem svetu.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji