Objavljeno: 8.10.2007

Google nadgrajuje ponudbo za poslovneže

Google je prenovil storitev Google Apps Premier Edition za poslovno rabo, ki vključuje tehnologije pridobljene z nakupom družbe Postini. Nova generacija storitev Google Apps bo tako vsebovala orodja družbe Postini za boj proti nezaželeni pošti in virusom v elektronski pošti, prav tako pa bo omogoča uveljavljanje aktivne politike posameznega podjetja glede uporabe elektronske pošte.

Med drugim paket omogoča dodajanje obveznih zaglavij sporočilom, blokiranje sporočil s specifičnimi ključnimi besedami in priponkami ter poročanje o elektronski pošti in politiki rabe za vse uporabnike v podjetju. Nova storitev med drugim omogoča povrnitev izbrisanih sporočil v zadnjih 90 dnevih. Novost je tudi orodje za preusmerjanje sporočil med obstoječim sistemom in paketom Google Apps, kar pride prav zlasti med testiranjem rešitve.

Najbrž najpomembnejša novost pa je podatek, da je Google v paket, ki stane 50 dolarjev na leto na uporabnika, vključil povečan pomnilniški prostor za elektronsko pošto in podatke na skupno 25 GB (doslej 10 GB), kar je bistveno več, kot imajo uporabniki tipično v svojih podjetjih. Storitve Google Apps vključujejo elektronsko pošto Gmail, koledar Google Calendar, urejevalnik besedil Google Docs in začetno stran Start Page. Za storitev se je doslej odločilo že 11 milijonov uporabnikov iz več kot 36.000 podjetij. Za uporabnike, ki se bodo za prenovljeno storitev odločili do konca leta, bo Google priznal popust v obliki brezplačnega servisa do konca junija 2008.

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji