Objavljeno: 14.7.2011

Google Photovine - družabno omrežje za izmenjavo fotografij

Google je izbranim povabljencem omogočil dostop do nove spletne storitve Photovine, ki jo lahko označimo kot družabno omrežje za izmenjavo fotografij. Storitev omogoča objavo fotografij zajetih s pametnimi telefoni na podoben način, kot z besedili danes uporabniki počnejo v omrežju Twitter.

Google za zdaj o storitvi daje zelo malo izjav, na spletni strani pa se pravzaprav sploh ne pojavlja ime Google. Pa vendar je to plod razvoja družbe Slide, ki je od lanskega avgusta v lasti spletnega velikana.

O prihajajoči novosti še največ pove video posnetek objavljen na spletni strani. V njem je mogoče videti, da Photovine omogoča vpogled v fotografije čim so objavljene, notifikacijo o novem gradivu in možnost komuniciranja s prijatelji. Pomemben gradnik so pametni telefoni, že v video posnetku pa je razvidno, da bo že na začetku poleg Googlove podprta tudi Applova platforma.

Photovine se je pojavil le nekaj tednov po vnovičnem poizkusu Googla na področju družabnih omrežij - novi storitvi Google+. Za zdaj ni nobenega namiga, ali se bo in kako se bo Photovine pridružil drugim spletnim storitvam proizvajalca oziroma novega družabnega omrežja, kjer bi najbrž brez težav našli mesto zanj. Prav tako še ni znano, kdaj bo Google oziroma Slide začel z javnim testom storitve. Za zdaj se mogoče zgolj prijaviti za povabilo.

http://photovine.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji