Objavljeno: 7.3.2012

Google Play - enotna spletna trgovina

Google je na dan, ko je glavni tekmec predstavlja novo generacijo tabličnih računalnikov, poskrbel za temeljito prenovo svoje spletne ponudbe, pomembnega člena v zgodbi o mobilnih napravah. Dosedanje spletne trgovine Android Market, Google Music in Google eBookstore so tako združili ve no samo celovito spletno trgovino z imenom Google Play.

Uporabniki bodo v novi trgovini lahko prek mobilnih naprav kupovali glasbo, filme, knjige in seveda programe za svoje mobilne naprave. Google pa seveda ni poskrbel samo za konsolidacijo ponudbe, temveč obenem namenil kupcem prostor v oblaku ter spremenil uporabniški vmesnik in dopolnil vsebine. Kupci lahko izbirajo med več kot 450.000 različnimi aplikacijami, več milijoni skladb (od tega jih lahko 20.000 shranimo v oblaku brezplačno), veliko zbirko knjig in naraščajočim seznamom filmov.

Zagon nove trgovine bodo proslavili tako, da bodo v prvih sedmih dnevih nudili izbrane glasbene albume, filme in knjige po izredno ugodnih cenah. Žal pa kot kaže vseh novosti in ugodnosti zopet ne bodo deležni vsi uporabniki po celem svetu. Zgoraj navedeno velja za zdaj le za ZDA. V Kanadi in Veliki Britaniji ne bodo nudili denimo glasbe. V Avstraliji ne bo filmov in glasbe. Na Japonskem ne bo glasbe in knjig. Drugje za zdaj lahko računamo samo na programe. Google obljublja, da se bo v prihodnje to spremenilo, vendar ne navaja datumov.

https://play.google.com/store

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji