Objavljeno: 18.8.2011

Google povezuje informacije

Pri prebiranju informacij na internetu se nam pogosto dogaja, da želimo zvedeti še kaj več o določeni temi, izdelku, kraju, ponudbi ali osebi. Sledi "raziskovalno" brskanje, ki pa je lahko časovno zamudno in ne jamči, da bomo prišli do pravih informacij. Google zdaj z novo storitvijo Google Related skuša priskočiti na pomoč s tem, da za določeno spletno stran skuša kar samodejno najti dodatne informacije, kot so video posnetki, slike, novice in celo lokacija na zemljevidu.

Google Related deluje kot razširitev (extension) za brskalnik Chrome ali pa dodatek orodne vrstice Google Toolbar. Rešitev deluje v ozadju in rezultate prikaže z nekaj sekundnim zamikom kot pasico z dodatno izbiro na dnu brskalnikovega okna. Dodatne informacije ostanejo minimizirane in združene v skupine, dokler se ne premaknemo z miško na eno ponujenih povezav. Tedaj se zadetki razširijo in Google Related najdene strani ali vsebine prikaže kot predogled ali povzetke.

Uporabnik se lahko odloči in pomoč orodja Related izključi za posamezno stran, prav tako pa lahko najdene zadetke ocenjuje z že znano funkcijo iskalnika Google "+1", s čimer priseva, da se zanimive informacije drugim še bolj izpostavijo. Storitev deluje za zdaj le pri nekaterih večjih spletnih mestih, vendar je pričakovati, da bo sčasoma sistem znal najti povezane informacije tudi za manj običajne strani.

http://www.google.com/related/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji