Objavljeno: 1.7.2011

Google Swiffy - pretvornik iz Flasha v HTML 5

Google je povsem na tiho predstavil novo zanimivo orodje oziroma spletno storitev, ki omogoča pretvorbo animacij narejenih v Adobe Flashu v standardno kodo HTML5. Swiffy (poigravanje z imenom SWF, končnico za dataoteke Flash) zna pretvoriti vektorsko grafiko, slike, časovne animacije in celo vgrajene pisave. Za zdaj še ne zna pretvoriti video posnetkov.

Ciljno gradivo je prav tako za zdaj združljivo le z brskalniki, ki temeljijo na jedru Webkit, med katere sodita Apple Safari in Google Chrome.

Swiffy je že na voljo razvijalcem za preizkušnjo, avtorji pa že načrtujejo nove izboljšave. Nanj lahko gledamo kot na vmesno stopnjo pri prenosu vsebin v Flashu tudi na naprave, ki ga ne podpirajo. V prvi vrsti so to Applove naprave z iOS. Povedati pa je potrebno, da Swiffy ni edino orodje te vrste. Adobe je že marca objavil svoje orodje z delovnim imenom Wallaby, ki opravlja podobno nalogo, vendar služi predvsem kot izvozni filter za orodja za razvoj gradiva v Flashu. Googlov predlog deluje nekoliko drugače in pretvarja la končne datoteke SWF.

http://swiffy.googlelabs.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji