Objavljeno: 22.5.2010

Google TV

Googlova konferenca za razvijalce, I/O, je postregla z najavo novega projekta, imenovanega Google TV. Spletnemu gigantu bodo pri oblikovanju odprte platforme za prenos spletnih vsebin na televizorje pomagali predvsem Intel, Logitech ter Sony, med partnerji pa je najti tudi podjetje Adobe.

Google TV, ki gradi na platformi Android in brskalniku Google Chrome, uporabnikom omogoča, da poleg vseh običajnih TV-kanalov dostopajo tudi do spletnih vsebin in aplikacij, vključno z vsebinami, podanimi v tehnologiji Adobe Flash. Prve naprave, ki bodo opremljene z rešitvijo Google TV bodo Logitechov set-top-box ter par Sonyjevih televizorjev (in Blu-ray predvajalnik). Skupno jim je strojno drobovje, saj so grajene na multimedijskem procesorju Intel Atom CE4100, premorejo pa vrsto vmesnikov – poleg HDMI sta tu še Bluetooth in IR, ne manjkata pa niti žična in brezžična povezava.

Uporabniki bodo prek Google TV lahko dostopali do večine spletnih vsebin, predvsem video vsebin s portalov Netflix, Amazon Video On Demand in seveda YouTube. Glede na Androidno zasnovo, bodo seveda podprte številne aplikacije za omenjeno platformo, ki jih bo moč prenesti s spletišča Android Market. Čeprav je Google TV zasnovan za delovanje s katerimkoli TV-ponudnikom, ga bodo prvi deležni uporabniki storitev ameriškega podjetja DISH Network. Optimizacija naprav in programske opreme naj bi bila končna do letošnje jeseni, ko bo Google TV tudi uradno zaživel.

www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji