Objavljeno: 5.8.2010

Google ustavlja Wave

Google se je po pričakovanjih odločil ustaviti razvoj storitve za sporočanje v realnem času Google Wave, ki naj bi po prvotnih načrtih nadomestila elektronsko pošto in neposredno sporočanje.

Razlog za ukinitev Wava je počasno sprejemanje s strani uporabnikov, ki so se ponavadi po začetnem preizkusu storitve umaknili nazaj k svojim obstoječim storitvam za komunikacijo.

Google bo Wave podpiral do konca tekočega leta, potem pa bo izdelek preprosto umaknil iz svoje ponudbe. Ko je bil maja lani Wave predstavljen na konferenci Google I/O in so ga razvijalci sprejeli z navdušenjem, si verjetno nihče ni upal napovedati, da bo storitev tako hitro končala svojo pot.

Wave je želel na področje komunikacije uvesti številne nove tehnologije in pristope, skoraj v celoti je bil razvit v JavaScriptu in HTML5, ena izmed njegovih značilnosti pa je tudi spremljanje pisanja sogovorniko v živo.

Google bo zdaj odprl izvorno kodo projekta Wave, ki je bil gotovo ena izmed najbolj vročih novosti leta 2009, saj so se vabila za uporabo storitve na eBayju prodajala tudi za 70 dolarjev.

wave.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji