Objavljeno: 31.5.2009

Googlov val inovacij se nadaljuje

Pri korporaciji Google so zopet poskrbeli za dvig zanimanja širše javnosti, saj so napovedali, da bodo še v tem letu splavili Google Wave, aplikacijo, ki bo združevala več svetov. E-poštnega ter svet spletnih klepetalnic. Uporabniki naj bi bili deležni realno-časovne izmenjave besedil (teksta) ter datotek (predvsem fotografij ter video posnetkov).

Google Wave naj bi bil skupek treh priljubljenih spletnih storitev - Gmaila, Facebooka ter Twitterja, ob tem pa ne bi ciljal le na domačo uporabnost, temveč tudi na poslovne uporabnike. Kot pravijo snovalci, naj bi bil idealna rešitev za komunikacijo med ljudmi, ki so fizično med seboj zelo oddaljeni, a delajo na skupnih projektih.

Med stvarmi, ki nekatere razveseljujejo, druge pa žalostijo, lahko zapišemo namero, da bodo lasten črkovalnik naredili še za odtenek pametnejši in bo sedaj kar sam popravljal napačno napisane besede uporabnika (ne bo jih le predlagal, kot je to počel doslej). Držimo pesti, da bo funkcijo za popravljanje slovenščine moč izklopiti.

www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji