Objavljeno: 19.6.2011

Govoreči zmaj 11.5

Podjetje Nuance, ki sodi med najbolj aktivne na področju tehnologij za razpoznavo govora, je predstavilo novo različico programskega paketa Dragon NaturallySpeaking 11.5, s ciljem, da bi čim bolj olajšali rabo paketa. Poleg izboljšav samega modula za razpoznavo govora so avtorji predvsem dogradili kup majhnih pripomočkov, ki narekovanje računalniku naredijo bolj prijetno in uporabno. Programu lahko denimo z izgovarjavo "post to" ukažemo, da narekovano besedilo posreduje neposredno na družabno omrežje, denimo Facebook.

Ob novi različici so pri družbi Nuance razvili tudi prvi program za Applov iOS, ki omogoča uporabo telefona iPhone ali tablice iPad kot priložnostnega mikrofona, brezžično povezanega z računalnikom. Na ta način so ubili dve muhi na en mah - poenostavili so postopek narekovanja in zagotovili optimalno kakovost zajema zvoka z odličnimi mikrofoni v Applovih napravah.

Povezava med družbama Nuance in Apple pa utegne v bodoče dobiti še bistveno večji pomen. Po nekaterih podatkih naj bi Apple Naturally Speaking uporabil kot osnovo za svoje bodoče spletne servise povezane z mobilnimi napravami. Zamisel je ta, da bi na telefonih in tablicah podprli krmiljenje s pomočjo govora, kjer pa bi se sama razpoznava izvajala v zalednih podatkovnih centrih družbe Apple, ne pa na sami napravi.

http://www.nuance.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji