Objavljeno: 19.2.2004

Grašek odšel iz Telekoma!

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je razrešil predsednika uprave Petra Graška, hkrati pa je nadzorni svet hčerinskega podjetja Siol razrešil direktorja Mirana Krambergerja. Že nekaj časa je prihajalo do razhajanj med Telekomovim nadzornim svetom in predsednikom uprave, predvsem zaradi različnih pogledov na razvoj družbe po vstopu Slovenije v EU. Tako je nadzorni svet decembra že odstavil oba direktorja hčerinskih podjetij, Antona Majzlja iz Mobitela in Krambergerja iz Siola iz uprave Telekoma, kasneje pa nasprotoval predlogu o ponovni integraciji Siola v Telekom, ki sta ga najbolj zagovarjala Grašek in Kramberger.

Grašek je bil predsednik Telekomove uprave od leta 2001, ko je na čelu slovenskega telekomunikacijskega giganta zamenjal Marjana Podobnika. Do naslednje seje nadzornega sveta bo upravo vodila podpredsednica uprave Darinka Virant, takrat pa naj bi po namigih iz Telekoma vodstvo podjetja prevzel Libor Vončina. Slednji je postal član uprave decembra, ko je nadomestil odstavljena Majzlja in Krambergerja, pred tem pa je bil član Telekomovega nadzornega sveta.

Sicer je nadzorni svet na seji obravnaval tudi poslovanje v lanskem letu, ki ga je mogoče ponovno opisovati v superlativih uspešnosti, kljub mnogim znižanjem cen h katerim jih je prisilil regulator, Agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto. Čisti dobiček se je podvojil glede na leto poprej, in sicer iz 5,5 milijarde tolarjev na 11 milijard, prav tako pa se je zadolženost podjetja zmanjšala za 11 milijard.

http://www.telekom.si

http://www.siol.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji