Objavljeno: 25.7.2002

Hacktivosmov šifirni program že razbit?

14. julija je hekerska skupina Hacktivismo predstavila sistem Camera/Shy, ki uporabniku omogoča zapisovanje sporočil v navadne slike tipa GIF. Sistem je namenjen širjenju svobode govora, ki jo države, kot je Kitajska, na Internetu močno zatirajo. Kar bo pregledovalcem na spletu vidno kot popolnoma nedolžna fotografija, bo ciljnemu uporabniku s programom Hacktivisma vidno kot skrivno sporočilo ali še kaj več.

Tak, na prvi pogled popoln sistem šifiranja je predvsem nekaterim vladnim ustanovam, ki se od lanskega 11. septembra bojijo še lastne sence pognal strah v kosti, saj bi lahko sistem s pridom izkoriščali tudi teroristične skupine.

Šej večje presenečenje pa je vzpodbudilo varnostno podjetje NetIQ, ki je le tri dni kasneje napovedalo, da njihova varnostna paketa Security Analizer in Security Manager z zadnjimi popravki že najdeta program Camera/Shy. Če kdo v varovanem omrežju požene program Camera/Shy, da bi si ogledal šifirane GIFe ali jih morda naredil, program takoj sproži alarm, po potrebi pa program tudi avtomatsko zapre.

http://www.hacktivismo.com

http://www.netiq.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji