Objavljeno: 18.6.2003

Handsprig Treo 600

Handspring je predstavil nov model iz družine kombiniranih mobilnih naprav Treo, s katerim naj bi spodbudili prodajo izdelkov, ki združujejo lastnosti ročnih računalnikov in mobilnih telefonov. Novi Treo 600 se lahko pohvali s povsem prenovljenim videzom in novimi funkcijami. Deloval bo tako v omrežjih CDMA, kot GSM, na voljo pa bo predvsem prek ponudnikov telekomunikacijskih storitev. Na začetku sta podporo najavil Sprint in Orange, ponudniki pa bodo lahko izbirali med različnimi barvami izdelkov in različno vsebino programske opreme.

Treo 600 opušča zasnovo dosedanjih računalnikov Treo, ki so imeli zaslon s tipkovnico pokrit s pokrovom, ki je služil kot slušalka. Namesto tega je zdaj Treo precej bolj podoben tipičnim mobilnim telefonom, kar pomeni, da nima pokrova, ohišje pa je manjše, bolj podolgovato in ovalno, s čimer lepše sedi v dlani, ko napravo uporabljamo kot telefon. Celota je zasnovna na novem procesorju Arm.

Vgrajen je barvni zaslon, ki pa ima še vedno ločljivost 160 x 160 pik, medtem ko so tekmeci to vredno že povečali. Novost pa je vgrajena video kamera VGA ločljivosti, ki omogoča izdelavo digitalnih fotografij in snemanje video posnetkov. Pod zaslonom je miniaturna tipkovnica, ki omogoča hiter vnos podatkov.

Med pomembnimi novostmi je daljše trajanje delovanja, saj z enim akumulatorjem naprava deluje čez 6 ur, kar je vsaj za četrtino bolje kot doslej in bližje rezultatom, ki smo jih vajeni pri (barvnih mobilnih telefonih). Poleg vgrajenega pomnilnika je mogoče Treo 600 razširjati s karticami SD Card. Vgrajen je operacijski sistem PalmOS 5.2, kar je tudi velik korak glede na sedanjo generacijo izdelkov, pohvali pa se z večjim naborom funkcionalnosti, med katerimi najdemo nov spletni brskalnik s podporo za javascript,

Novi Treo 600 bo stal med 400 in 500 dolarji. Novi izdelek prihaja v trenutku, ko je družba Palm napovedala nakup podjetja Handspring in združitev izdelkov z svojo ponudbo strojnih naprav. Toda to ne pomeni, da je prihodnost modela Treo 600 ogrožena, saj bo po sedanjem načrtu skupina izdelkov Treo ostala v Palmovi ponudbi, ko bo prišlo do dokončne združitve konec poletja.

http://www.handspring.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji