Objavljeno: 20.9.2001

Handspring ponuja dva nova modela

Handspring v novo prodajno sezono vstopa z dvema novima modeloma ročnih računalnikov. Prva novost je Visor Neo, ki bo postopoma zamenjal dosedanje modele Visor Deluxe, čeprav bodo ti še nekaj časa v prodaji. Računalnik je opremljen s procesorjem Motorola Dragonball VZ s taktom 33 MHz, vsebuje pa 8 MB velik pomnilnik. Zaslon je podoben dosedanjim modelom in sivinski. Polprozorno ohišje je na voljo v treh različnih barvah in sicer sivi, rdeči in modri. Za delovanje uporablja dve bateriji ali akumulatorja velikosti AAA, uporablja pa operacijski sistem PalmOS 3.5.2. Cena izdelka se bo gibala okoli 200 dolarjev.

Druga novost je Handspring Visor Pro, ki bo zamenjal dosedanji model Visor Platinum. Vgrajen je enak procesor kot pri novemu modelu Visor Neo, le da ima model Pro kar 16 MB velik pomnilnik, prvič tako velik pri računalnikih s sistemom PalmOS. Tudi tu je zaslon sivinski, vgrajen pa je litijev akumulator. Cena novega modela je 300 dolarjev.

Zanimivo, da Handspring pri novih modelih ni uporabil novega operacijskega sistema PalmOS 4, prav tako pa ne novosti, ki jih je prinesla nova generacija računalnikov Palm (na primer kartice SD Card). Namesto tega še naprej uporabljajo lastne module Springboard. Handspring menda pripravlja tudi novi barvni model Prism II, ki bo imel zaslon s 16-bitnimi barvami in 16 MB velikim pomnilnikom. Sočasno z novimi modeli so pri Handspring predstavili tudi novo video kamero za enoto Springboard z imenom Eyemodule 2, ki podpira zajem slike z polno ločljivostjo VGA ter pomnilniško enoto velikosti 16 MB. Cene so 200 oziroma 60 dolarjev.

http://www.handspring.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji