Objavljeno: 16.10.2001

Handspring resno v telefonijo

Handspringov prvi poizkus izdelave ročnega računalnika, ki je hkrati tudi telefon (VisorPhone), se ni končal najbolje, saj predstavniki podjetja priznavajo, da prodaja tega dodatka ni najboljša. Kljub temu pa podjetje vztraja na strateški odločitvi, da bodo komunikacije pri njihovem razvoju igrale vedno pomembnejšo vlogo.

Za naslednje leto sta tako napovedana dva nova izdelka, ki se bosta kosala za isti del tržišča kot trenutni Kyocerini telefoni Smartphone. Treo 180 bo na voljo v dveh različicah (k180 in g180), in naj bi se na policah pojavil v začetku leta 2002. Modela imata sivinski zaslon, za vpis podatkov pa prvi uporablja majhno tipkovnico, drugi pa pisavo Grafitti. Oba imata 16 MB pomnilnika in 33 MHz Motorolin procesor Dragonball, ki poganja tudi današnje Visorje. Kasneje, predvidoma sredi leta 2002 bo na voljo tudi model Treo 270, ki se bo, glede na skope informacije, od Treo 180 razlikoval le v tem, da bo imel barvni zaslon.

Vsi Treoti se razprejo podobno kot Motorolini modeli Startac, vgrajen pa imajo Handspringov spletni brskalnik Blazer, ki omogoča brskanje po spletnih straneh.

Zanimivo je, da je Handspring izdelka še nekaj časa nameraval zadržati v tajnosti, vendar jim je to spodletelo, ko je ameriška agencija za telekomunikacije FCC prejšnji teden na svoji spletni strani objavila, da sta izdelka dobila certifikat FCC.

http://www.handspring.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji