Objavljeno: 17.8.2003

Hekerska konferenca DefCon

Vlada ZDA se še naprej spopada z računalniškim kriminalom - hekerji pa še vedno prirejajo tudi hekerske konference, kjer dokazujejo, da hekerski "poklic" ni sporna dejavnost.Ena najbolj znanih konferenc v ZDA se imenuje DefCon. Na njej so tudi letos potekale razne aktivnosti, med njimi številna predavanja in tudi hekersko tekmovanje v vlamljanju in varovanju strežnikov Root Fu.

Kaj je Root fu? Osem skupin je moralo varovati svoj strežnik in vlomiti v strežnik tekmecev. Hekerji trdijo, da tako lahko vidijo, kaj je možno in kaj ne v sodobnem računalniškem svetu. Vsaka skupina je morala v strežniku ponujati pet spletnih storitev v sistemu BSD. Točke so dobivali za čas, ko je bila storitev na voljo in dostopna.

Kljub dobronamernosti hekerjev pa jim grozijo tudi pravne posledice - je povedal predstavnik Univerzitetnega centra za raziskave interneta in družbe v Stanfordu, Če namreč hekerji - ali t.im. varnostni inženirji - objavijo svoja dognanja o kakšni varnostni luknji v sistemu, lahko v ZDA naletijo na zakonske ovire zakona Digital Millennium Copyright Act, pa tudi nekaterih starejših zakonov. Takih primerov je bilo tudi v minulem letu mnogo, kot izredno pomembna pa se je izkazala olajševalna okoliščina, da so hekerji zgolj želeli pomagati morebiti nevednim uporabnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji