Objavljeno: 8.10.2003

Hermes Plus in Atlantis skupaj

Družba Hermes Plus, ki je članica avstrijske skupine S&T, je po polletnem dogovarjanju v celoti prevzela družbo Skupina Atlantis. Cena za prevzem ni znana, pogajalci pa so vzeli za osnovo razliko med pasivo in aktivo Atlantisa, ki je znašala 280 milijonov tolarjev. Hermes Plus je že doslej nastopal v vlogi sistemskega integratorja v jadranski regiji, s prevzemom Atlantisa in hrvaškega programskega podjetja Epsilon pa je v celoti pokril ponudbo sistemske integracije z Microsoftovimi rešitvami.

Po besedah Klavdija Godniča, predsednika uprave Hermes Plus, je bila odločitev za prevzem obeh podjetij povezana tudi s skorajšnjim vstopom Slovenije v EU. S tem se bodo namreč še bolj odprle meje za tuje in cenejše sistemske integratorje, ki bodo prevzemali tržni delež slovenskim podjetjem z nepopolno ponudbo na področju sistemske integracije.

Glavni razlog za odločitev Atlantisa, da skoči v naročje družbe Hermes Plus, pa je odpiranje tujih trgov. Atlantis je doslej v večji meri nastopal le na slovenskem trgu, Hermes Plus pa mu bo poleg Slovenije omogočil še vstop na ostale trge nekdanje Jugoslavije in Madžarsko.

Sicer pa je Atlantis med najuspešnejšimi podjetji IT v Sloveniji, kar kažejo tudi poslovni rezultati. V zadnjih štirih letih so število zaposlenih povečali za 2,5-krat, prihodek za trikrat, dobiček pa za petkrat. Lani so presegli 2,1 milijarde tolarjev prometa in ustvarili dobiček, ki je za več kot 40 odstotkov presegel predlanskega. Z združitvijo z družbo Hermes Plus ne bo v nevarnosti nobeno delovno mesto - prej nasprotno - zaposlovali bodo nove strokovnjake. Atlantis bo kot samostojno podjetje v okviru Hermes Plus deloval še dve do tri leta.

http://www.hermes-plus.si

http://www.atlantis.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji