Objavljeno: 13.8.2004

Hermes Softlab dela za Netiq

NetIQ, ameriški izdelovalec sistemov za upravljanje varovanje računalniških podjetij, je na trgu ponudil nov izdelek, ki ga izdeluje slovensko podjetje Hermes Softlab. V svojo platformo Appmanager so namreč vključili tudi Softlabov modul za programsko opremo Siebel, namenjeno poslovnemu povezovanju dobaviteljev in strank.

Pri Softlabu poudarjajo, da so njihovi lastni izdelki zelo pomembni - zadnja leta so skušali preživeti predvsem s trženjem storitev, a so bili poslovni rezultati pogosto slabši od želenih ali pričakovanih. Na ta način želijo kmalu ustvariti vsaj desetino svojih prihodkov. Tokrat Hermes Softlab ni prodal celotnega izdelka ampak zgolj licenco, kar pomeni, da bodo deležni odstotkov od prodaje izdelka. Hermesovi lastni izdelki za upravljanje aplikacij Siebel in Citrix na platfromi HP OpenView so doslej družbi prinesli že več kot milijon evrov prihodkov, za letos pa načrtujejo vsaj 100 % rast prodaje. Uporabljajo jih velika podjetja, med njimi Total, Gas Natural, Czech Savings Bank (Erste Bank), British Telecom, DHL in France Telekom v Evropi ter AT & T, Hewlett-Packard, Fidelity Investments, Southwest Airlines, FDA (urad za živila in zdravila v ZDA, Food and Drugs Administration) in kanadske železnice.

Družba Hermes Softlab sicer trenutno zaposluje 550 ljudi v sedmih državah, več kot 70 odstotkov prihodkov pa ustvarijo na tujih trgih. Lani so imeli za 27 milijonov evrov prihodkov. Vodstvo sicer meni, da so recesijo v industriji IT uspešno prebrodili.

http://www.hermes.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji