Objavljeno: 6.3.2003

Hermes SoftLab nakupuje

Kot je v intervjuju za marčevski Sistem napovedal nov direktor Hermes SoftLaba Oliver Carron de la Carriera, podjetje pričenja prestrukturiranje s osredotočanjem na določena tržišča. Carron je v intervjuju izpostavil možnost novih nakupov drugih podjetij in v Hermesu so se tega že lotili. Iz podjetja so namreč sporočili, da je Hermes SoftLab odkupil še preostale deleže v podjetjih StorScape in Zaslon, kjer je doslej že imel večinski delež.

StorScape sta pred dvema letoma ustanovila Hermes SoftLab in irsko podjetje Eurologic Systems, razvoj je potekal v Ljubljani, sedež podjetja pa je v ZDA. Podjetje je razvilo in pričelo tržiti rešitev za upravljanje pomnilniških sistemov Business Manager for File Systems, ki ga pri nas prodaja Hermes Plus, med večje domače stranke pa sodi zavarovalnica Vzajemna. Hermes SoftLab je bil do nedavnega 51-odstotni lastnik, sedaj pa so odkupili delež Eurologica in integrirali StoreScapeov razvojni center. Čeprav je Carron v intervjuju zatrdil, da bo Hermes SoftLab še naprej podjetje, ki se ukvarja s storitvami in ne izdelki, pa prevzem StoreScape, ki razvija in prodaja izdelke, vseeno kaže na vsaj delno usmeritev h končnim rešitvam.

Tudi pripojitev Zaslona kaže na novo usmeritev SoftLaba. V intervjuju je Carron namreč predstavljal programsko opremo za upravljanje pomnilniških sistemov in upravljanje sistemov in omrežij kot glavni dejavnosti podjetja, pripojitev Zaslona pa kaže, da se bodo v Hermes SoftLabu še naprej resno ukvarjali tudi z elektronskim bančništvom. To pravzaprav ni bilo niti tako nepričakovano, saj je Davčna uprava pred nekaj tedni ponovno izbrala Hermes SoftLab za izvajalca projekta elektronska davčna napoved in elektronski DDV, ki bo podjetju prinesel še precej dela iz tega področja.

http://www.hermes.si

http://www.storscape.com

http://www.zaslon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji