Objavljeno: 15.8.2012

Hibridni projektor

Najnovejši Acerjev projektor nakazuje, da prihaja boljša alternativa tradicionalnim projektorjem, ki uporabljajo drage, energijsko potratne in povrh vsega okolju neprijazne žarnice z vsebovanostjo živega srebra. Medtem, ko smo doslej diode LED srečali le pri miniaturnih piko projektorjih, so pri Acerju v najnovejši model standardnih dimenzij K750 vgradili dodelano tehnologijo, ki združuje diode LED in lasersko tehniko.

Z novo hibridno osvetlitvijo so ulovili več muh na en mah. Novi projektor je precej tišji, saj potrebuje manj hlajenja, porabi manj energije (do 90% manj kot primerljivi projektorji) in nudi občutno daljšo življenjsko dobo svetlobnega vira - kar okoli 20.000 ur. Dosega povsem spodobno svetilnost, 1500 lumnov in odlično kontrastno razmerje 100.000:1. Acer trdi, da zna ob tem prikazati bistveno večji razpon barv (85% vseh barv po standardu NTSC), kot tipični projektorji.

Projektor, ki je mišljen pretežno za poslovno rabo, ima še eno nadvse mikavno lastnost - sliko ponuja tako rekoč takoj po vklopu, brez dolgotrajnega segrevanja (in kasneje ohlajanja) žarnice. Acer navaja, da zna predvajati video posnetke v polni ločljivosti HD, premore pa vhode za računalnik in HDMI. V prodaji bo konec poletja za ceno okoli 2.150 evrov.

http://www.acer.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji