Objavljeno: 27.2.2004

Hitachijevi 300 GB diski

Pri Hitachiju trdijo, da so njihovi diski Ultrastar 10K300 prvi diski za velika podjetja z zmogljivostjo 300 GB. Načrtujejo tudi 2,5-palčne diske za strežniške rezine z vodilom serial attach SCSI (SAS) s prepustnostjo 3 Gb/s.

Diski Ultrastar 10K300 bodo na voljo spomladi letos v različici Ultra 320 SCSI in za 2 Gb optično vodilo (Fibre Channel). Plošče se zavrtijo do 10.000-krat v sekundi, v eno napravo pa je vgrajenih pet plošč in 10 bralno-pisalnih glav. Naprave zmorejo prepustnost podatkov do 89 MB/s, namenjene bodo vgradnji v strežnike, še posebej pa v velike pomnilniške sisteme na področju, kjer kraljujejo EMC, IBM in Hitachi.

Analitiki pri predstavitvi tako zmogljivih diskov zmajujejo z glavami - tudi hitra optična vodila so namreč pri tako velikih količinah podatkov lahko prepočasna. Tudi direktor trženja pri Hitachiju pa priznava, da so taki diski najboljši za branje podatkov v okoljih, kjer je gostota dostopanja do podatkov majhna. V najzmogljivejših sistemih se lahko sicer znajde tudi 1000 diskov hkrati, ki pa zagotavljajo zgolj veliko zmogljivost pomnjenja, ne pa tudi dobrih vhodno-izhodnih zmogljivosti. Pri Hitachiju tudi trdijo, da so okolja v velikih podjetjih prezahtevna za diske z vmesnikom serial ATA.

http://www.hitachi.co.jp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji