Objavljeno: 19.3.2004

Hitrejša diskovna omrežja

Omrežja Fibre Channel, ki se uporabljajo za povezavo diskovnih podsistemov med seboj in s strežniki, so vedno hitrejša. Najprej so bile na voljo hitrosti 1 Gb/s, nato 2 Gb/s, sedaj so na CeBITu predstavljene rešitve s hitrostjo 4 Gb/s. Slednje pravzaprav predstavljajo le nekakšno vmesna rešitev, saj so na voljo tudi že izdelki hitrosti 10 Gb/s. Primer je podjetje QLogic, ki na CeBITu med drugim predstavlja SANbox 5200, stikalo s hitrostjo 10 Gb/s.

Izdelki s 4 Gb/s so bili nekaj časa na voljo le za medsebojno povezavo diskovnih sklopov, sedaj pa kaže, da bodo izdelki zaživeli tudi za zunanje povezave. Prednost 4Gb/s je v združljivosti za nazaj, kar standardu 10 Gb/s manjka. Poleg tega so izdelki s 4 Gb/s le malo dražji od izdelkov z 2 Gb/s in lahko uporablja večino istih sestavnih delov. In nenazadnje - vodila PCI-X trenutno ne podpirajo hitrosti 10 Gb/s, 4 Gb/s pa jim ne predstavlja težave.

Na Cebitu je mogoče videti 4 Gb/s stikala podjetij QLogic, McDATA, Emulex, JNI in LSI Logic ter diske podjetij Hitachi in Seagate.

http://www.fibrechannel.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji