Objavljeno: 9.8.2002

Hitrejše enote DVD+RW in DVD-RW

Tekma za prevlado med zapisovalnimi standardi DVD se zaostruje. Združenje DVD+RW Alliance je namreč predstavilo novo, dvakrat hitrejšo generacijo zapisovalnikov. Združenje je tako napovedalo podporo za zapisovanje na nosilce DVD+R (torej samo zapisljive) s hitrostjo 4x, kar je dvakrat več kot doslej in omogoča, da celoten nosilec posnamemo v manj kot 15 minutah.

Konkurenca v obliki združenja DVD Forum pa med tem zaključuje z razvojem standarda DVD-R, ki bo prav tako omogočal zapisovanje s hitrostjo 4, poleg tega pa za jesen napovedujejo tudi dvakrat hitrejše zapisovanje na nosilce DVD-RW (torej 2x). DVD+RW Alliance bo na ta korak odgovoril proti koncu leta, ko naj bi predvidoma objavili specifikacijo za zapisovanje na izbrisljive nosilce DVD+RW s hitrostjo 4x. Prve izdelke DVD-R in DVD+R 4x lahko pričakujemo že v kratkem.

S tem pa novosti še ni konec. Združenje DVD+RW Alliance je namreč povrh vsega predstavilo specifikacijo za miniaturne 8-centimetrske namesto 12-centimetrske nosilce DVD+RW, ki bodo omogočali hranjenje do 1,46 GB podatkov na nosilce. Namenjeni bodo zlasti mobilnim napravam, kot so predvajalniki MP3, ročni računalniki in druge naprave.

http://www.dvdforum.com

http://www.dvdrw.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji