Oglasno sporočilo
Objavljeno: 13.8.2024

Hitro in cenovno ugodno upravljanje kadrovskih procesov

Prihodnost upravljanja s talenti je vsekakor v oblaku, ki omogoča hitro, cenovno ugodno in prilagojeno implementacijo, ne glede na velikost ali dejavnost podjetja.

 Kaj so kadrovski procesi v oblaku?

To so digitalne rešitve, ki omogočajo upra­vljanje človeških virov preko spletnih plat­form. Namesto tradicionalnih lokalnih siste­mov, kot je papirno poslovanje in vodenje evidenc preko tabel in različnih programov, se kadrovski podatki in procesi premaknejo v oblak, kjer so dostopni kjerkoli in kadarko­li, kar prinaša številne prednosti, kot so boljša učinkovitost, večja prilagodljivost in varnost ter boljša uporabniška izkušnja. Pogosto so re­šitve podprte z umetno inteligenco (UI), kar pa je že tema za prihodnjič.

Primeri uporabe kadrovskih procesov v oblaku

Upravljanje podatkov o zaposlenih

Centralizirano shranjevanje in upravljanje podatkov o zaposlenih, od osebnih podatkov, zgodovine zaposlitev do evidenc o plačah, ugodnosti in drugo. Podatki so varno shranjeni in dostopni samo pooblaščenim uporabnikom.

Avtomatizacija procesov

Podjetja lahko avtomatizirajo rutinske ka­drovske naloge, kot so obračun plač, upravlja­nje bonitet, sledenje prisotnosti in upravljanje dopustov. Avtomatizacija procesov zmanjšuje možnost napak in povečuje učinkovitost po­slovanja.

Zaposlovanje in pridobivanje talentov

Oblačne platforme omogočajo objavlja­nje prostih delovnih mest, sledenje prijavam, upravljanje intervjujev in analitiko zaposlova­nja, kar poenostavi celoten proces zaposlova­nja, saj se vse dogaja na enem mestu. Procesi zaposlovanja so bolj pregledni, hitrejši in učin­kovitejši, tudi s pomočjo UI.

Uspešnost in razvoj ob pomoči UI

Sodobne rešitve omogočajo spremljanje in ocenjevanje uspešnosti zaposlenih, posta­vljanje ciljev, pridobivanje povratnih informa­cij in razvojne načrte. To prispeva k nenehne­mu izboljševanju učinkovitosti posameznikov in ekip.

Uvajanje novih zaposlenih - onboarding

Oblačne rešitve za uvajanje novih zaposle­nih poenostavijo in pospešijo proces vključe­vanja oz. t.i. onboardinga. Omogočajo per­sonalizirane izkušnje in hitro vključevanje v delo. Novi zaposleni imajo dostop do po­membnih informacij že pred pričetkom dela, kar povečuje njihovo produktivnost in zado­voljstvo. Prav tako je mogoče brezpapirno poslovanje (elektronsko podpisovanje doku­mentov).

Izobraževanja

Platforme v oblaku omogočajo podjetjem ustvarjanje, izvajanje in sledenje učnim pro­gramom, kar spodbuja razvoj zaposlenih in povečuje njihovo produktivnost.

Analitika in Poročanje

Zelo uporaben del rešitev so tudi napre­dna orodja za analitiko in poročanje. Podje­tja lahko v realnem času spremljajo kadrovske kazalnike, kot so fluktuacija, zadovoljstvo za­poslenih, opravljena izobraževanja in drugi pomembni podatki, ki pomagajo pri strate­ških odločitvah.

Prednosti kadrovskih procesov v oblaku

Prehod na kadrovske procese v oblaku pri­naša številne prednosti, kot so dostopnost – dostop do kadrovskih podatkov kjerko­li in kadarkoli, visoka stopnja prilagodlji­vosti in razširljivost - rešitve so prilagodljive potrebam podjetij različnih velikosti in indu­strij ter se brez težav prilagajajo rasti podjetja, vse brez velikih infrastrukturnih sprememb. Prednost je tudi skrb za varstvo podatkov, kot je šifriranje, izdelava varnostne kopije in skladnost z zakonodajo o varstvu podatkov. Spregledati ne smemo niti zniževanje stroš­kov, saj rešitve v oblaku zmanjšujejo potrebo po vlaganju v drago strojno opremo in vzdr­ževanje lokalnih sistemov. Storitev se plačuje po modelu naročnine, kar omogoča boljšo fi­nančno predvidljivost.

Zaključek

Prehod na kadrovske procese v oblaku predstavlja prihodnost upravljanja talentov. S prehodom na kadrovske rešitve v oblaku, lahko organizacije izboljšajo svoje procese, zmanjšajo stroške in izboljšajo izkušnjo zapo­slenih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji