Objavljeno: 29.7.2009

Hollywoodski filmi se širijo na ključke USB

Podjetji Sonic Solutions ter Widevine sta najavili, da bosta jeseni pričeli z distribucijo novejših filmskih naslovov na pomnilniških ključkih USB. Ti bodo dodatna alternativa Blu-ray medijem, saj veliko uporabnikov nima ustreznega BD-pogona za predvajanje najnovejših hollywoodskih uspešnic.

Filmski USB-ključi bodo poleg visokoločljivega video zapisa vsebovali tudi vse potrebne video kodeke ter aplikacijo - predvajalnik, ki bo deloval na osebnih računalnikih. Če se bo uporabnik ob vstavitvi USB-ključa v računalnik povezal še z internetom, bo lahko s spleta prenesel vrsto dodatnih informacij, med katerimi bo denimo tudi "dovoljenje", da DRM-zaščita Roxio CinemaNow Digital Locker, ki bo nameščena na ključkih, omogoči predvajanje vsebine na povezanih napravah. Med slednjimi podjetji Sonic Solutions in Widevine omenjata predvsem omrežene predvajalnike sistemov hišnega kina ter omrežene televizorje, ki podpirajo standard DLNA.

Rešitev Roxio CinemaNow, ki jo uporabljata omenjeni podjetji trenutno že omogoča prenos bogatih video vsebin s spleta in ima pogodbe s filmskimi studii Lionsgate, Warner Bros. ter Blockbuster, pričakovati pa je, da se bodo omenjeni trojici v prihodnje pridružile tudi druge hollywoodske založniške hiše.

www.roxio.com

www.sonic.com

www.widevine.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji