Objavljeno: 7.11.2002

HP bo podvojil procesorje v Itanium strežnikih

Po Intelovi objavi, da bodo 64-bitni procesorji Itanium z več jedri na voljo šele v drugi polovici desetletja, so se pri Hewlett-Packardu odločili pospešiti delovanje svojih strežnikov s procesorji Itanium na bolj staromoden način - z dodajanjem večjega števila procesorjev. Do začetka leta 2004 bo HP tako predstavil kartice z dvema procesorjema Itanium, ki jih bodo kupci njihovih strežnikov lahko preprosto vgradili in tako povečali zmogljivost svoji strežnikov.

HP-jeva rešitev s povečevanjem števila procesorjev je odgovor na IBM-ove 64-bitne procesorje Power4 in Sunove nove modele SPARC, ki z uporabo večjega števila jeder dosegajo znatno večje zmogljivost kot Intelovi Itaniumi. HP sicer tudi pripravlja različice lastnih procesorjev PA-RISC, ki bodo vsebovali več jeder, vendar so večino svoje proizvodnje in razvoja usmerili v procesorje Itanium, ki so jih razvijali skupaj z Intelom.

Takšno preprosto nadgrajevanje strežnikov Itanium z več procesorji pa bo mogoče le v strežnikih z drugo in tretjo generacijo teh Intelovih 64-bitnih procesorjev, znanih tudi pod delovnimi imeni McKinley (Itanium 2) in Madison. Madison pride na tržišče v začetku prihodnjega leta.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji