Objavljeno: 29.9.2003

HP bo ščitil kupce z Linuxom proti tožbam družbe SCO

Hewlett-Packard je potegnil novo poslovno potezo, s katero nudi zaščito kupcem svojih računalniških sistemov z operacijskim sistemom Linux pred morebitnimi tožbami družbe SCO. Po načrtu naj bi stranke sklenile z družbo HP posebno pogodbo, s katero posameznik ali podjetje dajejo pooblastilo za zastopanje s strani pravnikov družbe HP, v kolikor bi tožba prišla pred sodišče. HP tudi prevzema vso odgovornost in tveganje, ki je povezano z morebitnimi sodnimi procesi.

HP je s tem postal prvi veliki proizvajalec, ki se je zavzel za svoje kupce z Linuxom. Pred njim je Dell svoje stranke obvestil, da se oddaljuje distancira od morebitnih tožb, ki bi jih SCO lahko dvignil proti posameznikom ali družbam. IBM pa je v samem središču zdaj že znamenitega procesa, zato se s tem vidikom zaščite uporabnikov ni posebej ukvarjal.

HP-jeva ponudba pa velja le pod določenimi pogoji. Do zaščite so upravičene le stranke, ki so izdelek kupile pri družbi HP in imajo z njo podpisano veljavno pogodbo o vzdrževanju. Stranke, ki nimajo pogodbe ali pa same opravljajo spremembe v kodi Linuxa, bodo imele le omejeno podporo, HP pa se bo odločal glede na posamezne primere. Kupci, ki na operacijskem sistemu samostojno nameščajo dodatke ali popravke bodo prav tako kriti, vendar le v primeru, če so spremembe podprte s strani strateških partnerjev, družb Red Hat in SuSE.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji