Objavljeno: 8.10.2002

HP Evo N200 bo sedaj peresnik

Pri HP-ju nameravajo družino lahkih prenosnikov Evo N200 spremeniti v peresnike, ki bodo temeljili na novem Microsoftovem operacijskem sistemu Tablet PC. Bistvena prednost peresnikov je možnost vnašanja podatkov neposredno na za dotik občutljiv zaslon, ki ga je mogoče obrniti okrog, tako da je poveznjen čez tipkovnico.

HP (in prej Compaq) Evo N200 je bil najmanjši in najlažji prenosnik v ponudbi podjetja z 10,4 palčnim zaslonom in 1,1 kilograma težkim ohišjem. Prvi HP-jev peresnik naj bi imel podobne mere in težo, bistvene razlike pa bodo v procesorju, saj bo Intelov Pentium III zamenjal Transmetin Crusoe TM5800, pa tudi po vgrajeni podpori za brezžični ethernet in seveda ceni, saj bo osnovni model v ZDA stal 2000 dolarjev, kar je 500 dolarjev več kot N200.

HP-jev peresnik bo najverjetneje na voljo po 7. novembru, ko bo Microsoft tudi uradno objavil operacijski sistem Windows XP Tablet PC Edition. Med druge proizvajalce, ki so napovedali peresnike sodijo Acer, NEC, Toshiba in kitajski Legend. Pri HP-ju so poleg tega napovedali, da bodo v prihajajočih mesecih predstavili večje število prenosnikov iz družine Evo, obstoječim pa so znižali cene tudi do 300 dolarjev, s čimer so se že približali Dellu.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji