Objavljeno: 27.9.2005

HP iPAQ rx1950 in DeskJet 460

Hewlett-Packard je predstavil nov model iz družine ročnih računalnikov iPAQ, obenem pa so osvežili operacijski sistem pri obstoječih modelih. Nov model nosi oznako iPAQ rx1950, sodi pa med cenejše, a dokaj zmogljive modele. Poganja ga procesor s taktom 300 MHz, zaslon je 3,5-palčni, uporabnik pa ima voljo 32 MB RAM in 64 MB Flash RAM (od tega 33 MB na voljo za uporabniške datoteke).

Za razliko od dosedanjih cenejših modelov, ki so vsebovali vmesnik bluetooth, ima HP iPAQ rx1950 vgrajen vmesnik Wi-Fi, celota pa temelji na operacijskem sistemu Windows Mobile 5.0. Ohišje je razmeroma majhno in tanko, računalnik pa lahko razširimo s karticami SD. V ZDA ima novinec ceno 300 dolarjev. HP je obenem prenovil družino ročnih računalnikov hx2000, ki je odslej prav tako na voljo z okoljem Windows Mobile 5.0.

HP iPAQ RX 460.

Sočasno so pri HP-ju predstavili tudi nov prenosni tiskalnik DeskJet 460, ki omogoča tiskanje iz prenosnih in ročnih računalnikov. Opremljen je tako z vmesnikom bluetooth kot Wi-Fi, akumulator pa zadostuje za tisk okoli 450 strani. Hitrost tiska je 17 strani na minuto (črno-belo) in stran manj za barvni tisk, ob tem pa je ločljivost tiska 1200 pik na palec. Za tisk uporablja HPjev sistem PhotoRET IV in šest samostojnih barvil, kar pomeni, da je primeren tudi za tisk fotografij. Povrh vsega ima vgrajene reže za kartice SD/MMC in CompactFlash. Ameriška cena znaša 250 dolarjev.

HP DeskJet 460.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji