Objavljeno: 22.5.2007

HP-jeve prenosne novosti

Podjetje Hewlett-Packard je na današnji novinarski konferenci predstavilo novosti v programu prenosnih računalnikov za leto 2007, premierno pa smo tudi imeli možnost videti in preizkusiti novi HP Ipaq Voice messenger, ki je križanec med mobilnikom in dlančnikom - ti. "Smartphone".

V programu prenosnikov je HP pripravil pestro paleto novosti. Novi prenosniki povečini temeljijo na platformi Intel Centrino Duo in Centrino Pro, v prodaji pa še vedno ostaja model z procesorjem AMD. Spremenjeno je tudi poimenovanje, saj bodo oznake nc, nw in druge pred 4-mestno številsko oznako nadomestile nove, bolj smiselne oznake, kot so s (standard), b (business), p (professional) ter w (workstation). S tem so nekoliko poenostavili razlikovanje med na videz precej podobnimi prenosniki, ki, mimogrede, glede na modelno leto 2006 niso doživeli korenitejših kozmetičnih popravkov.

Vsi novi prenosniki bodo na voljo s slovensko različico operacijskega sistema Vista, nameščena pa bo tudi 2-mesečna preizkusna (!) različica MS Office 2007, ki jo kupec po izteku preizkusnega obdobja lahko ponovno aktivira z nakupom ustreznega ključa, HP pa obljublja ugodnejše pogoje nakupa le-tega kot bi sicer za »pisarno« odšteli v redni prodaji. Po želji naročnika oz. kupcev bodo prenosniki še vedno lahko prednaloženi z Windows XP, vendar le do konca koledarskega leta 2007. Še vedno pa ostane tudi možnost nakupa večine novih prenosnikov z naloženim brezplačnim sistemom FreeDOS.

HP Ipaq 514 Smartphone, ki združuje mobilnost prenosnih telefonov ter zmožnosti dlančnikov, omogoča pa tudi širok nabor komunikacijske funkcionalnosti (bluetooth, Wi-Fi, EDGE; ne podpira pa omrežij 3G). Poudarek je tudi na sistemu prepoznavanja govornih ukazov, pri čemer nam telefon zna pošto ali sporočilo SMS tudi prebrati. Žal le v angleščini ali katerem drugem zahodnoevropskem jeziku, pa vendarle. Zanimiva je še cena, ki naj bi se gibala okoli 250 €, na voljo pa bo predvidoma od sredine meseca junija naprej.

http://welcome.hp.com/country/si/sl/welcome.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji