Objavljeno: 30.4.2009

HP-ji za profesionalce?

Pri HP-ju imajo novo družino prenosnih računalnikov, krstili so jo kot ProBook. Uradno so nove notesnike namenili poslovnim uporabnikom, ki si želijo bolj tradicionalnega oblikovanja, vendar brez varčevanja pri zmogljivostih ali uporabnosti. Na voljo bodo 14-, 15.6- ter 17.3-palčni modeli.

Že 14-palčna ProBooka, različici 4410s ter 4415s, bosta opremljena s širokokotnim zaslonom LCD z LED-osvetlitvijo ter integriranim optičnim pogonom – za doplačilo si uporabnik lahko omisli tudi Blu-ray pogon. Grafične naloge so zaupali vgrajenim čipom ATI Mobility Radeon, ki strežejo tudi preostalim novim modelom. 15.6-palčni modeli so denimo opremljeni z večjo tipkovnico, ki postreže tudi z numeričnim delom, zelo dobrodošla pa je tudi vgradnja mobilnega modema, ki zna delati z različnimi mobilnimi operaterji in tako omogoča zanesljiv prenos podatkov tudi na terenu, daleč stran od žic. Prenosniki, katerih imena se končajo z 0s so opremljeni z Intelovimi procesorji, različice 5s pa poganjajo AMD-jevi čipi. Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema prednameščenima operacijskima sistemoma Windows Visto ali Novell SuSE Linux Enterprise Desktop 11.

HP z novimi prenosniki cilja na bolj tradicionalne uporabnike v majhnih in srednje velikih podjetjih, temu primerno pa bodo postavili tudi poslovnemu segmentu cenovno ugodne cene, ki se bodo čez lužo začele pri 529 dolarjih.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji