Objavljeno: 1.4.2002

HP predstavil specifikacijo za strežniške rezine OpenBlade

Hewlett-Packard, eden vodilnih ponudnikov tako imenovanih strežniških rezin (blade server) in ustanovitelj združenja Blade Server Alliance Program, je objavil specifikacijo OpenBlade, ki temelji na odprtih standardih za združljivost med strežniškimi rezinami različnih proizvajalcev.

Specifikacija OpenBlade temelji na obstoječi arhitekturi CompactPCI, dodaja pa nove funkcionalnosti z uvedbo podpore za vmesnike Fibre Channel, ki se uporabljajo za priključitev pomnilniških sistemov SAN in NAS ter možnost oddaljenega upravljanja z uporabo vgrajenega omrežnega vmesnika.

Ob objavi specifikacije OpenBlade so pri HP-ju predstavili tudi nove partnerje v združenju Blade Server Alliance, ki se je od uvedbe pred dvema mesecema povečalo za petkrat in vključuje tudi velikane kot so Intel, Microsoft, Oracle in Novell. Osnovni cilj združenja je zagotavljanje celovitih rešitev s pomočjo strežniških rezin in skupen nastop na tržišču. Tako je proizvajalec rešitev za omrežja Novell napovedal, da bo prihajajoča različica NetWara z oznako 6 podpirala še bolj preprosto upravljanje strežniških rezin.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji