Objavljeno: 10.9.2011

HP predstavlja 3D optični bralnik za potrošnike

Hewlett-Packard je pripravil presenečenje in predstavil novo večfunkcijsko napravo, ki vsebuje tudi optični bralnik z zmožnostjo tridimenzionalnega slikanja predmetov iz različnih pozicij. Da ne bo pomote takoj povejmo, da rezultat tovrstnega 3D bralnika in 3D model za uporabo v animacijskih programih, temveč zelo realistična fotografija predmetov za objavo na spletu ali posredovanje prek elektronske pošte.

Novost se imenuje HP TopShot Scanning in je sestavni del nove večfunkcijske laserske naprave HP TopShot LaserJet M275. Sistem temelji na kameri, ki je postavljena na posebno stojalo in lahko zajame do šest posnetkov iz različnih pozicij in z različno osvetlitvijo. Rezultat naj bi bila slika predmeta, ki je precej bolj kvalitetna, kot če bi ga slikali z običajnim fotoaparatom. Priložena programska oprema povrh vsega omogoča preprosto odstranitev ozadja predmeta, za kar bi sicer verjetno povprečen uporabnik moral najeti profesionalca.

Tudi če odmislimo 3D bralnik je TopShot LaserJet M275 povsem solidna naprava za domačo rabo ali rabo v malih podjetjih. Tiskati zna s hitrostjo 17 strani na minuto v črno-beli ali 4 strani na minuto v barvni tehniki pri ločljivosti 600 pik na palec, v osnovi pa premore ožičeni, Wi-Fi in USB vmesnik. Novost ima vgrajeno programsko opremo, s katero lahko zajete fotografije ali dokumente objavimo neposredno na izbrano spletno stran ali spletno storitev, podpira pa tudi brezžično tiskanje iz mobilnih naprav Apple iOS (iPhone, iPad), Andorid in Symbian. Cena je zelo zanimiva, saj za vse zgoraj našteto v ZDA odštejejo le 399 dolarjev.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji