Objavljeno: 28.6.2002

HP predstavlja nove brizgalnike

Področje tiskalnikov je za družbo Hewlett Packard tudi po združitvi s podjetjem Compaq še naprej strateškega pomena. Za konec letošnjega leta in začetek prihodnjega zato načrtujejo pravo ofenzivo novih modelov, saj naj bi v manj kot letu dni predstavili kar okoli 50 novih tiskalnikov, največ v tako kratkem času v zgodovini podjetja. V posodobitev proizvodnje, razvoj in trženje nameravajo vložiti kar 1,2 milijarde dolarjev, s čimer namerava še bolj utrditi svoj vodilni položaj na trgu.

Ofenzivo so pri HP-ju začeli že junija, ko so na sejmu PC Expo/TechXNY predstavili štiri nove modele iz palete brizgalnih tiskalnikov. Prva novost je brizgalni tiskalnik HP Photosmart 7150, ki je namenjen predvsem tiskanju fotografij. Tiskalnik premore šest osnovnih barv, s čimer na fotografskem papirju ustvari več kot 1,2 milijona barv. Velikost pike znaša 4 pikolitre, z algoritmi pa doseže navidezno ločljivost kar 4800 pik na palec. Osnovna ločljivost tiskalnika je sicer 1200 x 1200 pik na palec, posebnost pa je dodatni vmesnik USB na prednji strani tiskalnika, na katerega lahko priključimo digitalni fotoaparat in s tem prožimo tiskanje brez posredovanja računalnika (to zmore na primer HP Photosmart 812). Predvidena cena za HP Photosmart 7150 je 200 evrov.

Korak višje je tiskalnik HP Photosmart 7350, ki vsebuje pomnilniške enote za kartice CompactFlash, SmartMedia, Secure Digital, MultiMediaCard in Sony Memory Stick, podpira pa tudi tiskanje iz fotoaparatov neposredno prek vmesnika USB. Za izbiro slik za tisk skrbi krmilni modul z zaslonom LCD in menuji za nastavitev številnih možnosti tiskanja. Tiskalnik je mogoče uporabljati tudi kot bralnik za pomnilniške kartice, saj vsebino lahko prenesemo v računalnik. Hitrost tiska je do 17 strani na minuto pri črno-belih dokumentih in do 11 strani na minuto pri barvnih. Cena tiskalnika znaša 250 evrov.

Naslednja novost je brizgalni tiskalnik HP Deskjet 5550, ki je primeren za širok obseg tiskalnih opravil. Deskjet 5550 zmore tisk z ločljivosti do 4800 x 1200 pik na palec in uporablja tehnologijo HP Photoret IV, ki omogoča šestbarvno tiskanje s fotografsko kakovostjo, med drugim na fotografije velikosti 10 x 15 cm in to brez robov. Poleg fotografskih lastnosti zmore Deskjet 5500 tudi hitro tiskati navadna besedila. Črno-beli tisk poteka s hitrostjo do 17 strani na minuto, barvni pa do 12 strani na minuto na večini vrst in velikosti papirja, za kar skrbi senzor za vrsto papirja. Na voljo je dodatek za brezžično tiskanje in tak za samodejno obojestransko tiskanje. HP Deskjet 5550 bo stal okoli 180 evrov.

Seveda pri HP-ju mislijo tudi na tiste, ki so zadovoljni z nekoliko šibkejšimi, a cenejšimi modeli. HP Deskjet 3820 je cenovno dostopnejši model, še vedno pa podpira novosti in tisk z ločljivostjo do 4800 pik na palec. Na delovni površini zavzame zelo malo prostora, saj ima zložljiv pladenj za papir. HP Deskjet 3820 tiska črno besedilo s hitrostjo do 12 strani na minuto in barvne dokumente s hitrostjo do 10 strani na minuto, stane pa 130 evrov. Najmanjši pa je model Deskjet 3420, ki zmore tisk z ločljivostjo do 2400 pik na palec, dosega pa hitrost 10 strani na minuto pri črno-belem tisku in 8 strani na minuto pri barvnem. Cena tega modela še ni določena, bo pa nižja od modela 3820.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji