Objavljeno: 6.9.2007

HP prenavlja paleto osebnih računalnikov

Hewlett-Packard je ob pričetku nove prodajne sezone predstavil niz novih osebnih računalnikov, prenosnikov, ročnih računalnikov, monitorjev in pripadajoče spremne opreme, ki nadomeščajo dosedanjo ponudbo tako na področju domače, kot poslovne rabe. Med številnimi novostmi nekatere kljub temu nekoliko bolj izstopajo. Denimo računalnik za navdušence iger HP Blackbird 002, ki je prvi plod skupnega razvoja inženirjev HP in lani kupljenega podjetja VoodooPC. Navdušujoče je že ohišje računalnika v celoti narejeno iz aluminija in obogateno z grafičnimi elementi, ki dajejo celoti modno eleganco. Med posebnostmi je posebna "noga", na kateri sloni celoten računalnik in s tem omogoča dotok zraka za hlajenje tudi od spodaj.

Kakšno zmogljivost lahko pričakujemo nakazuje že podatek, da ima Blackbird vgrajen napajalnik zmogljivosti 1,1 kW, največ doslej v osebnem računalniku. Seveda so temu primerne tudi cene, ki se odvisno od konfiguracije gibljejo med 2.500 in 6.500 dolarji. Za okoli 5.500 dolarjev je denimo mogoče dobiti računalnik z navitim procesorjem Intel Core 2 Extreme QX6850, dve kartici nVidia GeForce 8800 Ultra, 2 GB RAM DDR2, 160 GB disk s hitrostjo vrtenja 10.000 vrtljejev na minuto, dodatni disk velikosti 500 GB in DVD zapisovalnik ter Windows Visto.

HP Blackbird 002.

Za domačo rabo so prenovili tudi družino računalnikov Pavilion, kjer modeli Pavilion Elite prinašajo enake lastnosti, denimo izmenljive zunanje diske, kot računalniki Pavilion Media Center, le da ti niso namenjeni izključno za hišni kino. Novi prenosniki HP Compaq se ponašajo z novo obliko, srebrno barvo ohišja in tudi sicer so videti bolj živahno oblikovani kot ostali HP prenosniki za poslovno rabo. Ponudba se prične pri modelu s 14,1palčnim modelom HP Compaq 6520 in zaključi pri 6820, ki ponuja 17-palčni zaslon za manj kot 1.000 dolarjev. Prenovili so tudi družino prenosnikov Pavilion, kjer nekateri modeli prinašajo take novosti, kot je vmesnik HDMI.

HP Compaq 6820.

V časih, ko mobilno sceno predstavljajo predvsem pametni telefoni je nekoliko nenavadna predstavitev novih ročnih računalnikov iPaq 110 in iPaq 210, ki nimata telefonskih funkcij in sta bolj ali manj preprosta, kot prvotni računalniki iPaq. Imata sicer vgrajene vmesnike Wi-Fi in Bluetooth ter okolje Windows Mobile 6.0, vendar po ostalih funkcijah predstavljata zgolj osnovo. Očitno HP računa, da je na trgu še dovolj priložnosti za razmeroma poceni naprave, ki ne vsebujejo številnih funkcij, ki jih uporabniki pogosto ne rabijo. Seveda pa HP ne more ignorirati druge strani, ki želi vse te funkcije v eni napravi, v ta namen pa odslej ponujajo prenovljene pametne telefone iPaq 610 in iPaq 910. Slednji je neposredni naslednik priljubljnega modela iPaq hw6900. Med drugim se ponaša z novo obliko, okoljem Windows Mobile 6.0, vmesniki GPS, HSDPA, Bluetooth, Wi-Fi, za nameček pa še s fotoaparatom, ki premore 3 milijone pik. V prodaji bo decembra.

HP iPaq 110.

HP iPaq 910 Business Messenger.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji