Objavljeno: 19.6.2006

HP prenavlja strežniške rezine

Heweltt-Pacakrd je predstavil novo generacijo strežniških rezin, ki napoveduje nadaljnje zmanjšanje stroškov lastništva podatkovnih centrov. Nova generacija rezin nosi ime HP BladeSystem c-Class, pohvali pa se lahko z naprednimi rešitvami na področju virtualizacije, napajanja, hlajenja in upravljanja sistemov. HP trdi, da omogočajo nove rezine v treh letih zmanjšati stroške nakupov sistemov za do 41 odstotkov, pa tudi oklestiti stroške namestitve podatkovnega središča za tja do 60 odstotkov. Strežniške rezine c-Class vključujejo strežnika HP ProLiant BL460c in BL480c ter novo ohišje BladeSystem c7000. BL480c ima vse lastnosti HP-jevega najbolje prodajanega strežnika, HP ProLiant DL380 (dvojni procesor Intel Xeon, 12 podnožij za pomnilnik). Oba modela, BL460c in BL480c, imata dvakrat več pomnilnika, diskovnih pogonov ter razširitvenih zmožnosti kot tekmeci.

Novost je arhitektura HP Virtual Connect Architecture, ki zmanjšuje kompleksnost ožičenja podatkovnih središč. Arhitektura omogoča, da se ožičenje podatkovnega središča postavi le enkrat, kasneje pa lahko sistemski administratorji vire upravljajo preko virtualiziranih povezav Ethernet in Fibre Channel. S tem podjetja prihranijo veliko časa, povezanega s čakanjem na preoblikovanje podatkovnih središč. Poleg tega strežniki HP BladeSystem c-Class in pomnilniški sistemi StorageWorks poenostavljajo konsolidacijo informacijskih tehnologij z integracijo vmesnika med strežniki in sistemi za shranjevanje podatkov. Nova stikala HP BladeSystem 4Gb/s Fibre Channel za omrežja SAN in v rezine vgrajeni vmesniki 4Gb/s Fibre Channel HBA zmanjšujejo stroške povezljivosti omrežij SAN za več kot 40 odstotkov, istočasno pa zagotavljata visoko razpoložljivo povezavo z obstoječimi omrežji za shranjevanje podatkov. Stikala istočasno za do 60 odstotkov zmanjšajo količino potrebnih kablov Fibre Channel.

HP je v skladu s svojo vizijo energetsko učinkovitih računalniških sistemov razvil tehnologije HP Thermal Logic. Z termičnim nadzorom okolja lahko dosežemo visoko gostoto strežnikov in nadzorovano porabo energije za napajanje in hlajenje, ne da bi ob tem zmanjšali procesorsko moč. Prvič je tako mogoče z nadzorom nad posameznimi strežniki in celotnimi strežniškimi omarami zmanjšati stroške električne energije in vpliv na okolje ter obenem ohraniti razpoložljivost aplikacij. Eden od gradnikov uspeha je aktivni hladilnik HP Active Cool Fan, ki v primerjavi s tradicionalnimi hladilniki pretok zraka v strežnikih zmanjša za 30 odstotkov, porabo električne energije pa za 50 odstotkov. Arhitektura c-Class istočasno nudi zmanjšanje porabe električne energije za do 40 odstotkov v primerjavi s klasičnimi strežniškimi omarami.

HP je prenovil nadzorniško programsko opremo HP Insight Control Management, ki dosega razmerje 200:1 med upravljavci in nadzorovanimi strežniki. Nova generacija orodij omogoča samodejno upravljanje fizičnih in virtualnih strežnikov, pomnilniških sistemov, omrežnih stikal ter napajanja in hlajenja. Vse te gradnike infrastrukture je mogoče upravljati preko enotne upravljavske konzole. Zanimiva novost je orodje HP Onboard Administrator, ki je namenjena tudi manj izkušenim uporabnikom in omogoča nameščanje, nadzor, spremljanje, odkrivanje napak in odpravljanje težav pri strežnikih c-Class. Vse te naloge je mogoče opravljati preko vgrajenih modulov v spletnem brskalniku ali pa preko interaktivnega zaslona LCD.

Da bi strankam omogočili preprosto nadgradnjo in uporabo novih standardnih tehnologij HP načrtuje posodobitev strategije razvoja za izdelke HP BladeSystem p-Class. Sistemi p-Class so preko skupnih orodij za upravljanje, omrežnih vmesnikov, napajanja in strežniških omar popolnoma združljivi s strežniki c-Class. Poleg tega bodo strežniške rezine podprte do leta 2012. Strežniške rezine HP BladeSystem c-Class bodo predvidoma dostopne julija, tedaj pa bodo znane tudi cene.

http://www.hp.com/go/nextgenbladesystem

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji