Objavljeno: 17.6.2004

HP prikazal smer razvoja za OpenView

Hewlett-Packard je na konferenci HP Software Forum 2004 razgrnil načrte na področju upravljavskih orodij iz družine izdelkov OpenView. V naslednjem letu tako nameravajo predstaviti novo različico osrednjega izdelka OpenView Operations, ki podpira operativni nadzor sistemov, pripravljajo pa tudi nastop na povsem nova področja.

HP namreč za naslednje leto načrtuje dodati družini OpenView orodja za nadzor brezžičnih omrežij Wi-Fi in internetne telefonije VoIP. Prvi izdelek bo prišel v drugi polovici 2005, sodi pa v razred izdelkov, po katerem je vse večje povpraševanje, saj brezžična omrežja tudi v poslovnem okolju rastejo kot gobe po dežju. Izdelek IP Telephony Voice Path Analysis pa bo omogočal nadzor in upravljanje povezav VoIP, zlati v luči zagotavljanja ustrezne pasovne širine in prioritete paketov, ki prenašajo govorne komunikacije v realnem času.

Sicer pa HP načrtuje tudi povsem nov strežnik OpenView Operations, ki bo deloval na okolju Linux, prenovili pa bodo tradicionalna orodja za nadzor, ko so OpenView Network Node Manager, ki bo letos izšel v različici 7.5, drugo leto pa še v različici 8.0, prenovljen pa bo tudi dodatek Route Analytics Management System, ki pomaga pri optimizaciji podatkovnih poti. HP se sicer namerava bolj posvetiti orodjem za nadzor poslovnih procesov, kot je prvi izdelek Business Process Insight, ki bo omogočal predvsem nadzor procesov na višjem nivoju.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji