Objavljeno: 26.9.2002

HP računa na barve

Hewlett Packard je predstavil niz novih barvnih tiskalnikov, s katerimi želi prodreti predvsem tam, kjer zdaj tiskajo le črno-belo. Z novimi modeli skuša predvsem odgovoriti na dosedanje kritike pri barvnih tiskalnikih v poslovni rabi, kot sta hitrost tiska in nadzorljivost. Seveda pa računajo, da lahko na tem področju dodatno zaslužijo več kot drugod, tudi na račun potrošnega materiala.

Prva novost je novi barvni laserski tiskalnik LaserJet 5500, doslej najhitrejši barvni laser proizvajalca, saj zmore natisniti kar 21 barvnih strani na minuto. Na voljo bo od novembra, v ZDA pa je začetna cena 3.250 dolarjev. Vgrajeni procesor s taktom 400 MHz in 96 MB velik pomnilnik omogočajo, da se prva stran natisne v manj kot 18 sekundah, kar je za barvne laserje zelo dober dosežek. Podpira tisk na papir A3, na voljo pa so številni dodatni predali s skupno zmogljivostjo 1600 listov. Odlikujeta ga tudi zelo preprosta namestitev in nadzorljivost delovanja.

Najbrž pa bo precej zanimanja požel tudi novi barvni laserski tiskalnik s povsem drugega konca cenovne lestvice. Novic LaserJet 2500 ima namreč v ZDA priporočeno ceno nižjo od 1.000 dolarjev, kar je nov mejnik za tovrsten tip naprav. Z njim naj bi predvsem odgovorili na dražje barvne brizgalnike. Natisni zmore do 16 črno belih strani na minuto oziroma 4 barvne strani na minuto. Ponuja tisk z ločljivostjo 600 x 600 pik na palec (ter tehnologijo ImageREt 2400), pole vzpordenega in USB vmesnika pa so na voljo tudi omrežni vmesniki, med drugimi tudi brezžični. Ohišje je zelo kompaktno in drugače oblikovano od dosedanjih modelov. Tiskalnik bo v prodaji že oktobra,

Poleg novih barvnih laserjev je HP predstavil tudi nekaj novih brizgalnih tiskalnikov. Prva novost je tiskalnik Business Inkjet 3000, ki je namenjen omrežnemu tisku v manjših skupinah. Po podatkih proizvajalca zmore tiskati 18 barvnih strani na minuto, ima ločljivost 2400 x 1200 pik na palec, nudi številne dodatke, kot so omrežni vmesnik, številni predali za delo s papirjem (do skupno 700 listov) in omogoča modularno zamenjavo barvila. HP trdi, da ima daleč najcenejšo stran odtisa med brizgalniki in se tudi sicer primerja z barvnimi laserji. V prodaji bo decembra za okoli 800 dolarjev.

Pred njim pride na vrsto novi prenosni barvni brizgalnik DeskJet 450, ki podpira šest barvnih kartuš (triv osnovi) zmore natisniti do 8 barvnih strani na minuto oziroma 9 črno-belih. Ločljivost tiska dosega 4.800 pik na palec, za delo na terenu pa skrbi priloženi litijev akumulator. V osnovi ima vgrajena USB in infrardeči vmesnik, za doplačilo pa tudi vmesnik bluetooth. V prodaji bo že oktobra za ceno 300 dolarjev.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji